LESS IS MORE

Jag får ont i ögonen varje gång jag ser en tjej/kvinna med för mycket make-up. Eller om den är dåligt lagd, exempelvis alltför mycket rouge (clown on crack-varning), ihopklumpade ögonfransar p.g.a. för många lager mascara (spindelben-varning) eller mörk läppkonturpenna till ljust läppstift (90-tals hooker-varning).

I vissa fall kan det behövas. Let’s be honest här, det finns folk som ser bättre ut med make-up. Men det finns en gräns för allt. Såvida du inte är en transvestit med Broadway-drömmar så kommer du inte undan med lilaglittrande ögonskugga tillsammans med djuprött läppstift samt ett kilo aprikosfärgat rouge. Less is more. Uttjatat men sant. Har du mörkt läppstift så ta det lugnt med ögonskuggan. Och vice versa.

Kvinnor verkar inte fatta att de lägger flera år till sin ålder när de kladdar på för mycket smink. Det kan ju i och för sig tjäna ett syfte, när man är 17 och försöker komma in på ett 18-års ställe. Men är du 45 och ser ut som Cher så är det för mycket. Sminket kommer bara att lägga sig i rynkorna och du ser värre ut än du gör när du är osminkad.

Risken är att det slutar så här…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *