BIG BUTTS

Yeeeeyyyyy! Jag VISSTE väl att det fanns någon mening med alla de smultronmunkarna och varma ost mackorna jag har smällt i mig 🙂 Sen kan man ju diskutera fram och tillbaka hur pass stor trovärdighet en tidning som Aftonbladet har, men jag väljer att ta en munk till samtidigt som jag hyllar skribenten, Aftonbladet och mina gener.
Logo

img

Jennifer Lopez kan skatta sig lycklig – med den baksidan är risken för hjärtsjukdomar och diabetes låg.

Foto: ap

Stor rumpa bra för hälsan

14 jan 2010 Tycker du din rumpa är för stor? Bra – en stor rumpa är nämligen bra för hälsan, visar en ny engelsk studie.

annons:

Flertalet studier har visat att det finns goda hälsoeffekter för de som har lite extra fett på höfter och lår. Men den här nya studien fastslår att det extra fettet kan hjälpa till att minska risken för diabetes och hjärtsjukdomar, skriver Livescience.

Genetiskt

– Det har varit känt länge att fettfördelningen är viktigt för hälsan, säger forskaren Konstantinos Manolopoulos, vid Oxford universitet i England, till Livescience.

Nästa steg för forskarna är att ta reda på hur kroppen fördelar fettlagringen, runt magen eller på rumpan. Till viss del är det genetiskt. Det är även olika för män och kvinnor, kvinnor har mer fett på rumpan och därför även en lägre risk för hjärtsjukdomar.

Skyddande hormoner

Studien kom fram till att fettet skapas på olika sätt på olika ställen på kroppen. Fettet på magen kan förbrännas lättare men kan sättas i samband med hjärtsjukdomar och diabetes och även öka risk för inflammationer. Men fettet längre ned på kroppen, främst på rumpan, producerar hormoner som skyddar mot just de ovan nämnda sjukdomarna. Mer forskning måste nu göras för att säkerställa resultaten.

Manolopoulos menar att fettet som lagras på höfterna och rumpan stannar lättare kvar när de väl har kommit dit, vilket är bra, trots vad vi än må tycka när vi inte kommer i våra jeans längre. Desto mer fett vi har runt höfterna desto mindre är risken för att utveckla diabetes och hjärtsjukdomar senare i livet, hävdar han.

Helena Zachariasson

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *