ADVANTAGES OF HAVING A SON

Jag är ingen ”barnmänniska” egentligen. Tycker att barn är ungefär som hundvalpar – söta på avstånd. De är gnälliga, högljudda, blöjstinkande små varelser. Dessutom dreglar de, väcker en sjukt tidigt på morgonen, tar sönder grejer och orsaker allmän kaos. De som känner mig väl vet att jag alltid har sagt att jag ALDRIG skulle ha barn. Sen blev det ju som det blev, och här är jag nu, flera år senare, stolt ägare förälder till en liten kille. Jag älskar såklart mitt eget barn, och hade jag kunnat vrida tillbaka klockan så hade jag tagit exakt samma beslut, men jag vill för den sakens skull inte ha fler. Nu har jag haft turen att få ett exceptionellt lätt barn. Och ja, jag vet att ALLA föräldrar säger att deras barn är bäst och snällast i världen, men i mitt fall är det faktiskt sant 😉

Sen har jag haft en annan stor fördel, nämligen att jag hade turen att få en pojke.

Fördelar med att ha en pojke:

1. Röstläge: Jag klarar inte av ljud över ett visst decibel. Flickor är generellt sett mycket pipigare och gnälligare än pojkar. Visserligen kan killar också vara högljudda men det är då inte riktigt lika irriterande.

2. Styrka: Jay är bara 8 men redan nu börjar det bli omöjligt att besegra honom i brottning. Kan komma tillhanda i framtiden. Och NEJ, jag tvingar inte min son att flytta möbler, spackla väggar och liknande!

3. Känslighet: Pojkar vill inte göra mamma ledsen. Prova nästa gång det är dags att städa rummet: ”Buhuuu, mamma blir så ledsen om du inte plockar upp dina leksaker, buhuuu!”. Leksakerna försvinner på nolltid. It’s a mom thing. Manipulation är en underskattad konst.

4. Filmer: Du slipper plåga dig igenom High School Musical och andra tråkiga tjejfilmer om hundvalpar och ponnys. Istället chillar du framför Transformers, X-men och Avengers.

5. Leksaker: Du behöver inte leka med Barbie dockor och plasthästar. Istället får du leka med sådana här coola grejer:

6. Fritidsintressen och lekar: Du behöver inte sitta och göra flätor, sminka dockhuvuden och göra pärlplattor. Du får däremot spela Playstation, klättra i träd och leka coola spionlekar. Du får hänga med på häftiga taekwondo träningar istället för att sitta och frysa häcken av dig i en kall ishall (såvida ungen inte har valt att spela ishockey förstås…).

7. Stygga pojkar: Du slipper oroa dig för jobbiga tonårskillar som jagar din lilla tonårstjej, med jobbiga konsekvenser som följd, exempelvis graviditet.

8. Egenskaper: Flickor verkar generellt sett mycket envisare. Generellt sett…

9. Kläder: Det är så lätt att handla kläder till en pojke. Kan bara föreställa mig vilka fasor en moder till en flicka måste genomlida under shoppingturen.

10. Musik: Sist men inte minst, det kanske viktigaste av allt – DU BEHÖVER ALDRIG LYSSNA PÅ JUSTIN BIEBER!!!

Allt det som jag har skrivit idag skall tas med en nypa salt. Jag är fullt medveten om att alla barn är små individer med olika egenskaper. Jag talar bara från egna erfarenheter samt observationer. Själv gillade jag inte Barbie dockor, musikaler och smink när jag var liten, vilket kanske är anledningen till att jag är så glad för att det blev en pojke jag fick. Jag får vara liten igen, och klättra i träd 😛

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 svar på ”ADVANTAGES OF HAVING A SON”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *