SPORTS

Vi håller på att laga till en sen middag här, hemlagad pyttipanna med mini-köttbullar, samt sallad till. Snabbt och gott. Vi lyssnar på musik och sjunger för att hålla oss vakna.

Vi håller på och diskuterar lite fram och tillbaka här, angående vilken sport/aktivitet Jay ska gå på under hösten. Han ska fortsätta med Taekwondo och även börja på något annat. Det står mellan basket och friidrott. Å ena sidan är hans naturliga fysiska egenskaper snabbhet och smidighet, som kan komma väl till pass inom friidrott, men å andra sidan har han spelat mycket basket på sistone samt blivit riktig duktig på det.

Tycker att det är oerhört viktigt att aktivera barn på olika sätt, både genom fysiska aktiviteter samt skapande/kreativa aktiviteter. Det spelar ingen roll om barnet ändrar sig hundra gånger om, tennis ena terminen och teater nästa. Barn är ju ombytliga. Huvudsaken är att de gör något. Har märkt att Jays självförtroende (och kondition och styrka) har blivit enormt mycket bättre sedan han började med Taekwondo.

Förstår inte föräldrar med sjukligt överviktiga 4-5-åringar som kommer ut från McDonald’s (har sett flera på sistone) och säkert går hem till tv:n, datorn etc. utan att röra på sig alls. Hur tänker dessa föräldrar??? Det är ju barnen som får lida för föräldrarnas försummelse senare i livet, med dålig hälsa som påföljd. (Nu menar jag inte barn som p.g.a. andra orsaker/sjukdomar är överviktiga, där läkarvård och medicinering krävs).

Balans. Det är det det handlar om. Det går inte att proppa ungen full med hamburgare och pommes och sätta honom framför tv:n. Även om du har naturligt smala barn som inte går upp ett gram men äter onyttigt hela tiden och ej rör på sig, så far de illa. Det händer mycket i kroppen som vi inte ser.

Vi är inga hälsofreaks, jag och Jay. Vi äter allt och regelbundet. Vi unnar oss onyttigheter och sötsaker då och då. Men vi rör på oss också. Samt äter massa frukt och grönsaker. Så att det blir en jämn balans. Och naturligtvis är det lika viktigt att utveckla barnens kreativa sida också.

Kobe och de andra kan snart förtidspensionera sig…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 svar på ”SPORTS”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *