BEING A PART OF THINGS

Hej alla! Att vara inne på nätet idag är ett helvete, det är något fel på min internetanslutning. Har normalt 4G anslutning men kan ej komma in på den, så får använda mig av 3G nätet… har blivit lite bortskämd och tycker att 3G nätet segar så otroligt mycket jämfört med mitt vanliga 4G. Aja, det får gå som det går.

Anyhow, vi har haft en fin dag, jag och Jay. Vi var och handlade tidigare idag, och Jay var så duktig. Han hade hand om allt nästan, jag gick praktiskt taget bara bredvid. Han prickade av inköpslistan, valde fina frukter och grönsaker, betalade (med kort!) i kassan samt hämtade, körde och lämnade tillbaka kundvagnen.

Det gäller att göra även de mest triviala vardagstingen till en upplevelse. Vi har alltid så roligt när vi är ute, oavsett om vi är ute och leker, spelar boll eller handlar. Dessutom märker jag hur mycket det stärker hans självkänsla att känna att han är duktig på något, att han klarar av något som en stor kille. Det betyder så mycket för ett barn, att få vara delaktig, att få hjälpa till. Brukar till exempel alltid när vi lagar middag, eller ska välja film, låta honom välja mellan 2-3 alternativ. På det viset känner han att han är delaktig, att hans åsikt räknas. Dessutom lär han sig ta beslut själv.

När vi kom hem lagade vi en tidig middag och nu ska vi bara ta det lugnt en stund. Har massor med saker att göra här hemma som skall bockas av idag, är det tänkt. Hörs sen, gott folk!

Han började givetvis med kanelgifflarna… 🙂
Sedan hittade han en liten… ehhm… soffa?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 svar på ”BEING A PART OF THINGS”

  1. Statistiskt sätt är din metod bäst! Att låta välja inom vissa ramar 😀 Sen vet jag inte hur det är i praktiken för jag har inga barn HAHA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *