JEALOUSY

Hej alla! Jag och Jay har det så mysigt här, jag har tagit in laptopen i Jays rum och sitter bredvid honom medan han tittar på film. Vi har gjort en massa rostade mackor med marmelad på och dricker hallonsaft och bara njuter. Snart är det dock dags för lillskrutten att sova och då ska jag skriva en stund, och eventuellt kolla på en film.

Funderade lite på den här konstiga egenskapen som många tjejer/kvinnor tyvärr har. Jag vet inte om jag ska definiera det som avundsjuka eller om det finns någon djupare orsak till beteendet, men många kvinnor har svårt för andra kvinnor som är självsäkra, utåtriktade, vackra eller vad det nu må vara. Man ser det överallt – senast när jag stod i kö på Coop. Framför mig stod några tjejer och snackade. När det sen kom en annan tjej och ställde sig i kassan bredvid tystnade tjejerna direkt och började kasta blickar mot den ensamma tjejen. Hon var lång, såg påfallande bra ut och var snyggt klädd. Tjejerna framför stod och viskade, och inte särskilt diskret heller och påpekade än det ena och än det andra om tjejens utseende. Man kunde se avundsjukan lysa i deras ögon. Varför är vi kvinnor så??? Varför inte ge ett leende och en komplimang istället? Varför måste vi trycka ner varandra?

Det är likadant i arbetslivet. Är en kvinna stark, målmedveten och ambitiös så känner hennes kvinnliga kollegor sig provocerade och kommer med kommentarer i fikarummet bakom hennes rygg. ”Vem tror hon att hon är?”…

Varför inte sträva mot samma mål, se upp till och inspireras, istället för att känna sig hotad av någons framgång/utseende/stil? Avundsjuka är inte en smickrande egenskap.

Ska natta skruttis, ha en fin natt!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *